Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
зустріч із Сергієм Танчинцем

Куди-куди, а от на зустріч з улюбленими артистами студенти масово збігаються. Нещодавно Колегія та профком студентів і аспірантів разом із Львівським молодіжним клубом організували для молоді творчу тусівку із фронтменом гурту «Без обмежень» Сергієм Танчинцем.

Співака можна було запитувати про все, що цікавило і почути щиру відповідь. А особливим бонусом стало аж п’ять пісень під гітару, які співали всією величезною аудиторією.

Найперше, що цікавило студентів, так це те, що змінилося після виступу гурту на Х-факторі.

– Якщо у вас є амбіції і бажання стати музикантами, співаками, то обов’язково візьміть участь у якомусь талант-шоу. Наш гурт виступив на Х-факторі і це суттєво змінило все. Хоча рішення було досить непростим. Бо тоді гурт уже існував сімнадцять років та й ми вже досить не юні, але я не знайшов причин відмовитися. Переконаний, що рішення було правильне. Це стало для нас поштовхом. До того ми були нішевим колективом, який потрапляв лише до тих слухачів, які нас шукали. Після Х-фактору ми стали впізнавані на державному рівні. Випустили чудовий альбом «5 хвилин», з яким їздили туром Україною.

Що ж надихає на творчість?

– Надихає мене життя, певно, як і кожного. Те, що бачу: люди, які поруч із нами, події – це все на нас впливає. Більшість пісень, які я написав, – присвятив своїй дружині. Мені дав Бог можливість ті всі відчуття, переживання перекладати в рими і творити пісні. Вважаю це щастям. У моєму творчому житті були дуже тривалі паузи по два-три роки, коли нічого не писав. Тоді переживав відчуття абсолютного спустошення. Та потім усе повернулося і пісні пишемо далі.

Із чого почалося захоплення музикою?

– В одинадцятирічному віці я почув метра блюзу Гері Мура. Мені захотілося це зіграти. Звичайно, досі не зіграв, бо для цього треба бути дуже талановитим гітаристом. Та мене це наштовхнуло на думку, що є в світі музика і на день народження я випросив собі гітару. З того часу я всюди був з гітарою. Батьки завжди з розумінням ставилися, підтримували. Мама завжди перша чує наші пісні. Батьки – це ті люди, яким ми зобов’язані всім своїм життям. Тому спілкуйтеся з ними якомога більше.

Гурт «Без обмежень» часто їздить до українських воїнів з виступами.

– Вважаю, що кожен із нас на своєму місці має робити все, щоб допомогти своїй армії, яка ціною життя і здоров’я обстоює нашу незалежність. Ми їздимо не лише до військових, а й до цивільного населення. Звичайно, є багато гуртів, які ще більше мають змогу підтримувати наших солдатів. Та ми стараємося робити все, що в наших силах.

Життєве кредо Сергія Танчинця: людина в своєму житті може робити абсолютно все, що хоче, доки її дії не починають шкодити іншим людям, живим істотам, середовищу.

Звичайно, було багато ще різних запитань. І про поїздки за кордон, і про творчі плани, і про участь у фестивалях. Та найголовніше, що кожен отримав плакат гурту з автографом співака та зробив для себе селфі.

зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем зустріч із Сергієм Танчинцем