Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
дипломи

Відповідь на це запитання знають другокурсники екології Інституту сталого розвитку ім. В. Чорновола, які нещодавно на засіданні Вченої ради отримали заслужені нагороди за призові місця у всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт. Ці активні і талановиті студенти розповідають про себе, діляться враженнями від конкурсів.

Ярина Гнатюк, диплом ІІ ступеня у галузі знань «Техногенна безпека», за роботу «Дослідження попереднього очищення інфільтрату в керованих лагунах» та диплом ІІІ ступеня у галузі знань «Цивільний захист»:
«Головне – працювати і бути впевненою в собі»

У наш час проблеми екології розуміє кожен. І в майбутньому ці проблеми можуть призвести до фатальних і незворотних наслідків. Тому, коли настав час обирати професію, я не вагалася, бо чітко розуміла, що для того, аби допомогти нашій Землі, потрібно почати зі себе. У майбутньому сподіваюся на великі досягнення у галузі знань з екології і на те, що мені вдасться врятувати не один вид організмів на Землі.

Очевидно, що мені на конкурсах допомагає спортивний дух, адже займаюся волейболом. Звісно, що є невпинне прагнення перемагати і бути найкращою, оскільки нормативи можу перескладати і вимагати від себе щораз ліпших результатів доти, доки не буде найкраще. Так само намагаюся спрямовувати це прагнення у навчання. Загалом перемагати неважко.

Настя Лагоцька, диплом ІІ ступеня у галузі «Нафтова та газова промисловість», номінація «Геологія, геофізика, екологія та геотуризм»:
«Треба йти до чітко визначеної мети»

Екологія стала частинкою мого життя ще до вступу в університет. Я виконувала різні наукові проекти, які були пов’язані з цією дисципліною. Тому вибір майбутньої професії став абсолютно очевидним.

Щоб перемогти, потрібно мати терпіння, адже перемога дається не відразу і перед цим буває достатньо програшів, після яких багато хто опускає руки. Не менш важлива і правильна мотивація, бо саме вона не дає мені здаватися на цьому шляху. Наполеглива праця – це третій чинник, який допомагає домагатися свого. Отож, треба йти до чітко визначеної мети. Маю багато захоплень і не люблю зациклюватися на чомусь одному тривалий час, бо у своєму житті хочу багато всього спробувати.

Сергій Косован, диплом ІІІ ступеня з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі знань «Екологія», робота на тему: «Аналіз забруднень ріки Західний Буг і шляхи уникнення екологічної небезпеки»:
«Участь – це вже перемога»

Я вибрав саме спеціальність «екологія», бо хочу, щоб майбутні покоління на Землі змогли жити, а не виживати. Упевнений, що наукова діяльність збагачує мене новими знаннями та досвідом. Конкурси – це нові знання і досвід. Як на мене, то участь у конкурсі студентських наукових робіт – це вже перемога, а призове місце – ознака того, що я все роблю правильно.

дипломи диплом диплом диплом диплом диплом диплом

Студенти кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола мають високі здобутки у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт 2018 року.

  • Марія-Тереза Вашкурак – I місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузі знань «Техногенна безпека»;
  • Ярина Гнатюк – ІI місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузі знань «Техногенна безпека»;
  • Лагоцька Анастасія – II місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Нафтова та газова промисловість»;
  • Богачевська Юлія – II місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за галуззю знань «Екологія»;
  • Гнатюк Ярина – IIІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузі «Цивільний захист»;
  • Косован Сергій – IІI місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за галуззю знань «Екологія».