МІОК Львівської політехніки
засідання Міжнародної учнівської конференції

4 травня 2018 року в приміщенні Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбулося секційне засідання Міжнародної учнівської науково-практичної конференції «Україна очима молодих», організованої Львівською обласною Малою академією наук учнівської молоді.

У секції на тему «Історичні та новоутворені етнічні спільноти на території України кінця ХХ – початку ХХІ століття (на прикладі свого регіону)» взяли участь дванадцять доповідачів – учнів з різних областей України, а також їхні наукові керівники, вчителі, представники Малої академії наук та МІОКу.

Засідання секції розпочала Любомира Шевчук, модератор заходу, методист Малої академії наук учнівської молоді, яка привітала всіх учасників конференції та окреслила тематику доповідей і регламент роботи секції.

Ірина Ключковська, керівник секції, директор МІОКу, відкриваючи роботу секційного засідання, зазначила:

– Нашою цільовою аудиторією є молодь, молодь в Україні, молодь за межами України, студентська молодь. Дуже цікава тема секційного засідання, оскільки сьогодні відбувається процес гармонізації українського законодавства з європейським. Етнонаціональна політика для України є дуже важлива. Нещодавно була створена експертна група, що працюватиме над розробкою правових актів і законів, якими керуватиметься наша держава в етнонаціональній політиці.

Ірина Михайлівна подякувала молодим науковцям за те, що обрали цікаві та актуальні теми для досліджень, і побажала, щоб доповідачі не тільки глибоко розкрили проблематику своїх наукових розвідок, а й почерпнули нові знання: «Ви кращі з кращих і за кілька років станете елітою української нації».

У рамках засідання секції було заслухано 12 доповідей, після кожної з яких відбулася дискусія між учасниками конференції та присутніми.

За підсумками засідання всі доповідачі отримали грамоти від Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», які вручила Ірина Ключковська, директор МІОКу.

засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції засідання Міжнародної учнівської конференції