За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото із заходу

1 липня своє професійне свято відзначили архітектори України. З цієї нагоди і в межах Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв «Вежа» на Львівщині відбувся святковий вечір-концерт. Захід провели у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» у Львові.

Привітав присутніх голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. Він також вручив подяки архітекторам Львівщини. В межах вечора лунали музичні виступи Оксани Караїм, Ярослава Казмірчука, фіналіста «Голосу країни» Аніса. Також провели архітектурне змагання.

Вечір-концерт став частиною Третього Львівського Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв «Вежа», який стартував 1 липня. Він проходить під назвою «Форма [НЕ] залежності» і присвячений 30-річчю Незалежності України.

Програма фестивалю – насичена. Вона охоплює все місто і локації за його межами. Більшість подій у межах фестивалю відбудуться у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа», але також будуть воркшопи, лекції, виставки та майстер-класи в Національному університеті «Львівська політехніка», Академії мистецтв, музеї Андрея Шептицького при храмі свмч Климентія Шептицького, закриті професійні екскурсії архітектурними об’єктами та майстернями. Паралельно над своїми інсталяціями працюватимуть митці у Свіржі – тут вдруге відбудеться конкурс інсталяцій.

Головним організатором фестивалю є Львівська спілка архітекторів України, а співорганізаторами – Національна спілка архітекторів України, Національний університет «Львівська політехніка», інші організації та установи міста й області

Докладніше – на сайті Львівської обласної державної адміністрації.