Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
на Форумі центрів спільного обслуговування

26 квітня 2018 року представники Національного університету «Львівська політехніка» – доцент кафедри обліку та аналізу Олена Тивончук і доцент кафедри фінансів Андріана Мазур – взяли участь у роботі Українського форуму центрів спільного обслуговування. Форум відбувався з метою створення спільної незалежної платформи для обміну досвідом та обговорення можливостей, що виникають завдяки швидкому розвитку центрів спільного обслуговування (ЦСО) та аутсорсингу бізнес-процесів в Україні.

Останнім часом низка провідних мультинаціональних компаній вирішила організувати в Україні свої регіональні оперативні підрозділи ЦСО. Учасниками форуму були керівники компаній, що вже ведуть операційну діяльність ЦСО в Україні, та компаній, що активно розглядають питання розміщення таких підрозділів у нашій країні (PwC в Центральній і Східній Європі, Deloitte J&L Consulting, Veom, SUN InBev Ukraine, Runway, Асіно Фарма Старт, Lufthansa Global Business Services). Представники Львівської обласної державної адміністрації засвідчили свою підтримку організації діяльності ЦСО в Україні. Відкривав форум голова ЛОДА Олег Синютка.

Під час Форуму Компанія PwC в Центральній і Східній Європі (PwC CEE) оголосила про відкриття у Львові Центру надання послуг. Він виконуватиме широкий спектр професійних завдань для аудиторських, податкових та консультаційних проектів PwC.

PwC вже має позитивний досвід у створенні власних внутрішніх Центрів надання послуг у всьому світі. Наприклад, у найближчому Центрі у місті Катовіце в Польщі працюють понад 1700 осіб, які обслуговують більш ніж 50 країн у мережі PwC. Адам Яміол, партнер PwC в Центральній і Східній Європі, відповідальний за консалтингову практику Центрів спільного надання послуг сказав:

– Ми обрали Львів для відкриття нашого Центру, проаналізувавши декілька інших претендентів у Центральній та Східній Європі. Ключові переваги Львова, які зумовили наш вибір, – доступ до високоосвічених місцевих кадрів, зручне розташування, відкрите ділове середовище, значні можливості для інновацій і підвищення ролі України в регіональному бізнес-співтоваристві.

Центр PwC у Львові у найближчий час планує залучити понад 350 фахівців. Сьогодні PwC шукає студентів, випускників та досвідчених професіоналів у сфері обліку, фінансів, управління зарплатними проектами, аналізу даних тощо.

Викладачі Національного університету «Львівська політехніка» провели зустріч з Іриною Максименко, директором Центру надання послуг PwC у Львові, під час якої обговорили перспективи співпраці Центру з Львівською політехнікою та можливості працевлаштування студентів Університету.

Перспективи утворення центрів спільного обслуговування передбачають створення значної кількості нових робочих місць, тому попит на фахівців економічного профілю зростатиме день у день.

на Форумі центрів спільного обслуговування на Форумі центрів спільного обслуговування на Форумі центрів спільного обслуговування на Форумі центрів спільного обслуговування на Форумі центрів спільного обслуговування на Форумі центрів спільного обслуговування