Прес-служба Львівської політехніки
презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко»

У Національному університеті «Львівська політехніка» презентовано екологічну ініціативу «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко». Ідея цих проектів спрямована на сортування та сучасну утилізацію відходів у Львові загалом та Львівській політехніці зокрема.

Учасників зустрічі привітав проректор з науково-навчальної роботи Університету Роман Корж.

Щодо проекту «ПолітехЕко», то голова його ініціативної групи, доцент кафедри економіки підприємництва та інвестицій Інституту економіки і менеджменту Вікторія Войцеховська, вбачає у реальному втіленні проекту дві мети. Насамперед – об’єднання викладачів, студентів та інших працівників Університету для роботи з актуальними соціальними проблемами, включаючи охорону навколишнього середовища та перероблення відходів. По-друге, проект має підвищити рівень обізнаності львівських політехніків про екологічні проблеми, а також забезпечити середовище, в якому вони зможуть продуктивно працювати, щоб допомогти нашому місту в подоланні проблеми утилізації та переробки відходів.

Стосовно ж національного проекту «Чисте місто», то один із його ентузіастів у Львові – координатор Соціальної ініціативи «Хтось не зробить» при Патріаршій комісії УГКЦ у справах молоді Олег Котис – вважає, що ми давно вже мали б перейти на європейську систему переробки твердих побутових відходів. Але ця проблема потребує системного розв’язання. Адже результатом мають стати поліпшення санітарного та екологічного стану міст і селищ, приведення його до європейських норм та стандартів. Йдеться також про значне зменшення обсягів захоронення побутових і будівельних відходів на полігонах, суттєве зменшення емісії вуглецю та забруднення підземних водоносних горизонтів. Тому без залучення до цього проекту науковців-практиків, яких в Університеті чимало, не обійтися.

Відтак, ініціатори та партнери проекту ознайомили присутніх із впровадженням концепції «Нуль відходів» у Львівській політехніці та інших навчальних закладах, а також дитячих садках. Крім того, вони поділились своїм баченням можливості розв’язання сміттєвої проблеми у галицькій столиці.
 

Світлини Йосипа Марухняка

презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко» презентація екологічної ініціативи «Чисте місто» та пілотний еко-проект «ПолітехЕко»