Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
будівництво гуртожитку

Прес-служба Львівської політехніки вже не раз повідомляла про будівництво вулиці Відкритій нового 9-поверхового гуртожитку на 395 місць. Тривалий час розв’язували питання щодо його фінансування. Нарешті 21 жовтня минулого року екскаватори підняли перший кубометр ґрунту під майбутній фундамент споруди. Торік будівельники (а це генпідрядна організація «Будремреактив»), на жаль, не змогли повністю освоїти виділені на рік 39 мільйонів 477 тисяч гривень. Проте ці кошти не пропали.

Та надолужити прогаяне нині нелегко. Річ у тім, що на будові через низьку зарплату, яку регулюють державні будівельні норми, бракує потрібних фахівців. Але будівничі стараються швидко і якісно працювати. Авторський нагляд веде керівник проекту професор Львівської політехніки Ігор Гнесь. Щоправда, будівельники поскаржилися ректору Університету професору Юрію Бобалу, який днями відвідав будівельний майданчик, що конструктори нерідко вносять зміни вже під час проведення робіт, що стримує їхні темпи.

За словами проректора з навчально-виробничої роботи Університету Володимира Крайовського, ректор вживає енергійних заходів для того, щоб у жодному випадку не припинилося фінансування у майбутньому. Для цього він веде активний та постійний діалог із народними депутатами України, зокрема вихованками Львівської політехніки Оксаною Юринець та Іриною Луценко, які особливо опікуються новобудовою.
 

Світлини Йосипа Марухняка

будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку будівництво гуртожитку