Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг

Нарешті! Винайшли формулу – що потрібно для того, щоб студенти добровільно і масово прийшли на подію, уважно слухали, задавали запитання і добули до самого завершення, не просочуючись один за одним, як пісок крізь пальці, покидаючи аудиторію. Це вдалося зробити ГО «Львівський молодіжний клуб» 29 березня, запросивши на зустріч до молоді їхнього улюбленця – фронтмена гурту «Антитіла», волонтера Тараса Тополю.

Артист не просто так приїхав до Львова і до Політехніки, а як амбасадор глобальної молодіжної платформи U-Report, завдяки якій молодь через швидкі СМС-опитування або Твітер може висловлювати свою думку щодо важливих суспільних питань. А що більше учасників цих опитувань, то більший вплив матиме їхня думка. U-Report працює у 35-ти країнах і його учасниками є понад 3 млн молодих людей.

Зустріч із Тарасом Тополею відбувалася у форматі питання-відповідь, тож молодь мала нагоду дізнатися все, що цікавило. Найперше, що запитали – коли відбудуться нові концертні тури.

– Цього року ми вирішили зробити паузу, бо пишемо новий альбом, який плануємо видати вже цієї осені. 2019 року мандруватимемо Україною, бо в обласних центрах відбуватимуться концерти open-air, а не в закритих приміщеннях.

Були питання й про волонтерство артиста. Відомо, що від початку війни в Україні він робить чимало пожертв на підтримку наших воїнів та їздить на прифронтові території.

– Вважаю, що військове волонтерство – це ганьба для держави. Наш народ показав, що він може самотужки витягувати державу із будь-якої поганої ситуації, а для тих, хто будував 25 років саме таку державну машину – це ганьба. Хотів би, щоб волонтери працювали в цивільній сфері, а не у військовій, – наголосив Тарас Тополя.

Також студентів цікавило бачення співака щодо того, що потрібно зробити, аби молодь не виїжджала так масово за кордон у пошуках кращого життя.

– Передовсім треба пам’ятати, що є світовий ринок. І коли розумієш, що хтось може оцінити твій розум, твої вміння значно вище, бачиш, що десь є значно кращі перспективи, то, звичайно, дивитимешся в той бік, який би ідеологічний стержень у тебе не був. Я знаю багато таких історій. Це не погано, чи добре, а просто факт. Людина шукає кращого. Тому найперше в нашій країні треба створити умови для розвитку і базу для росту. Це питання відкрите для дискусії. Принаймні потрібно створювати сприятливі умови, шукати способи для прогресу. Є багато економічних, соціальних чинників.

На завершення зустрічі всі разом заспівали одну з улюблених пісень «Там, де ми є», фотографувалися, брали автографи.

Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг Тарас Тополя у Львівській політехніці зірвав аншлаг