Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото із заходу

Хмельницькі політехніки взяли активну участь і дійшли до фіналу молодіжного дебатного турніру «Твоє місто, твій вибір», організованого Молодіжним центром з нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України. Активісти коледжу, члени профкому студентів Марія Сурник, Андрій Бондаренко, Анастасія Матвєєва та Єгор Бабич, отримали чудову нагоду побувати у стінах сесійної зали Хмельницької міськради та подебатувати з представниками влади й інших навчальних закладів про те, як має розвиватись місто.

Загальноприйнятий «Британський парламентарій» став форматом дебатування, за якого всіх учасників розділяють на Уряд та Опозицію. Уряд аргументує свою позицію «За», опозиція відповідно – «Проти». «Саме такий поділ розвиває аналіз та навичку мислити критично й ширше, охопивши повну картину ситуації», – діляться враженнями студенти. Теми дискусій актуальні: «Впровадження обов’язково волонтерства у всіх навчальних закладах» та «Введення обов’язкового оподаткування задля проведення молодіжних фестивалів».

Студенти отримали досвід публічних виступів, навчились ставити влучні запитання спікерам, доводити і формулювати свою думку для 7-хвилинної доповіді, що безперечно стане у пригоді.

За підсумками турніру команда «Хмельницький політехнік» посіла ІІІ місце, а Єгор Бабич увійшов до команди суддів дебатів. Політехніки отримали грамоту і приємні подарунки для кожного учасника – еко-торбинки та подяки за участь у заході.