За матеріалами сайту Львівської міської ради
Юрій Бобало

28 березня 2018 року в межах міжнародної співпраці Львівської міської ради з Муніципалітетом міста Ченду (Китай) відбулось підписання меморандуму про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» (ректор професор Юрій Бобало) та Університетом міста Ченду (президент професор Ванг Квінгван) щодо побратимства між вишами з метою посилення міжнародних освітніх програм (обмін викладачами і студентами) та зміцнення взаєморозуміння і дружби між двома університетами.

– Львівська політехніка давно співпрацює з науковими установами Китаю. Тепер ця сфера розширяється, ми починаємо працювати з китайськими університетами. Що ж дає нам підписаний меморандум? Ви знаєте, що Китай має бажання, аби китайські студенти навчались у Національному університеті «Львівська політехніка», і це нам дає великі можливості. Меморандум передбачає цілу низку заходів, які потрібно буде виконувати й реалізовувати: обмін студентами, програма подвійних дипломів, відрядження наших професорів у Китай, а китайських – до нас. Тобто є цілий комплекс різних заходів, які передбачає цей меморандум, – зазначив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало. – Я хочу сказати, що меморандум – це угода про наміри. Конкретно між Львівською політехнікою і китайськими вищими навчальними закладами будемо укладати угоди, де будемо чітко визначати порядок, методи і засоби співпраці між Політехнікою та університетами Китаю. Ці угоди будуть основою нашої співпраці і регулюватимуть її. Меморандум діє 5 років, але може бути продовжений за згодою обох сторін. Цей меморандум можна розірвати, але, гадаю, ніхто в цьому не буде зацікавлений. Я думаю, що наша співпраця буде довгою і якісною».

Для досягнення цих цілей обидва навчальні заклади погоджуються здійснювати обмін студентами, професорами, адміністративними співробітниками та науковцями, науковими матеріалами, публікаціями, а також погоджуються проводити спільні наукові та інші освітні заходи.