За матеріалами сайту ЛОДА
круглий стіл «Оплата праці в Україні: стан та перспективи покращення»

2 березня 2018 року у Львівській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл «Оплата праці в Україні: стан та перспективи покращення».

У межах круглого столу група науковців Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного університету імені Івана Франка запропонувала проект, реалізація якого впродовж наступних 5–7 років повинна забезпечити зростання як валового регіонального продукту, так і підвищення рівня заробітної плати, а також сприяти збільшенню ємкості регіонального ринку праці завдяки створенню нових робочих місць у Львівській області.

– Ми повинні переконувати бізнес за результатами таких заходів, що сьогодні зростання заробітної плати поряд із національно-патріотичним вихованням – це ті два напрями, ключові критерії, які сприятимуть сьогодні тому, щоби найманий працівник залишився в Україні, – зазначив директор департаменту економіки Львівської ОДА Роман Филипів.

Зі свого боку доцент Національного університету «Львівська політехніка» Богдан Іличок зауважив, що дієвість оплати праці визначається тим, наскільки повно вона виконує свої основні функції, зокрема відтворювальну, стимулюючу, регулюючу, соціальну та формування платоспроможного попиту населення.

У межах круглого столу присутні також поспілкувалися про роль і значення оплати праці та стратегію змін.

Докладніше про основні ідеї проекту – в матеріалі «Доцент кафедри теоретичної та прикладної економіки Богдан Іличок: економічна безпека – на трієчку з мінусом».