Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

Кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук спільно з Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації Національного університету «Львівська політехніка» 23–25 червня 2021 року успішно провели другу онлайн-школу Youth Diplomacy Hub.

У заході взяли участь 38 школярів та студентів, які цікавляться сферою міжнародних відносин і дипломатичною роботою. Учасники обговорили актуальні питання розвитку сучасної української дипломатії, особливості дипломатичної роботи, проаналізували ринок праці, ознайомились із можливостями підвищення фахових знань, необхідних для успішного кар’єрного росту молодого фахівця-міжнародника. Своїм досвідом поділились відомі експерти, аналітики, працівники консульських відомств, випускники кафедри політології та міжнародних відносин, представники українських та зарубіжних установ.

Особливе зацікавлення у слухачів школи викликали доповіді Людмили Чекаленко, д. політ. н., професора, яка багато років очолювала кафедру зовнішньої політики і дипломатії Дипломатичної академії при МЗС України; представника другого регіонального відділу управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва і верифікації Збройних Сил України Марти Штурми; наукового співробітника МІОК Юрія Марусика; випускника кафедри, співробітника Консульського агентства (почесного консульства) Франції у Львові Василя Романика; представника Українського Вільного Університету Артема Кокоша; фандрейзера для благодійних проєктів міжнародної та дипломатичної спільноти у Литві Наталії Дапкене.

Надзвичайно цікавими також були презентації студентів кафедри політології та міжнародних відносин Богдани Воят і Віктора Демка, які брали участь у багатьох міжнародних програмах академічної мобільності, є Послами європейської молоді у програмі «Східне партнерство».

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу