Кафедра ЗМД Львівської політехніки
на Експортному форумі

1 березня 2018 року в конференц-залі Палацу Потоцьких відбувся Львівський експортний форум, участь у якому взяли представники державних органів влади, бізнесу, академічного середовища, провідні науковці, аналітики, а також інші особи, що цікавляться процесами розвитку зовнішньоекономічної діяльності в Україні. Долучились до Форуму також завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» професор Ольга Мельник, яка була запрошена як один із спікерів сесії «Міжнародні проекти як інструменти просування українського експорту», доцент кафедри ЗМД Андрій Тодощук, а також завідувач кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва професор Ліана Чернобай і доцент кафедри ММП Катерина Дорошкевич.

Вітальне слово до учасників Львівського експортного форуму виголосили голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська. Модератори секційних засідань заходу – директор департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів та віце-президент Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд. Спікерами Форуму були, зокрема, директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк, президент Канадсько-української торгової палати Зенон Потічний, представник Німецько-української промислово-торгової палати Юрій Гладун, директор морського порту «Ельблонг» (Республіка Польща) Аркадіуш Зглінський, директор Центру розвитку українсько-польського бізнесу ПАТ «Кредобанк» Сергій Шейка та низка інших експертів галузі.

Ключові напрями обговорення Форуму – експортна стратегія Львівщини як віха для руху вітчизняного бізнесу, інноваційна українська продукція як передумова ефективного експорту, міжнародні проекти як інструменти просування українського експорту. Захід передбачав також проведення ділових зустрічей і B2B переговорів.

Завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки і менеджменту професор Ольга Мельник поділилася з учасниками Львівського експортного форуму проблемами активізування вітчизняного експорту в межах транскордонного співробітництва.

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності висловлює подяку Львівській торгово-промисловій палаті та особисто її президенту Дмитру Афтанасу і віце-президенту Володимиру Коруду за високий рівень організування заходу, запрошення висококваліфікованих спікерів та чудову атмосферу.

на Експортному форумі на Експортному форумі на Експортному форумі на Експортному форумі