НТБ Львівської політехніки
В НТБ - перша публічна екскурсія для львів’ян та гостей міста

24 лютого 2018 року в рамках проекту «Архітектура Львова» відбулася перша публічна екскурсія Науково-технічною бібліотекою Національного університету «Львівська політехніка» для понад 90 відвідувачів – львів’ян і гостей міста.

Під час екскурсії організатори запропонували заглянути до «найпотаємніших» закамарків будинку, де збереглися автентичні предмети інтер’єру, привернули увагу до різних деталей, які залишаються поза увагою користувачів бібліотеки.

Цього разу екскурсоводи зробили спробу фрагментарно відтворити історичний шлях, який пройшла бібліотека від початку створення до середини ХХ століття. На тлі імпровізованого інтер’єру минулого століття на відвідувачів чекала виставка видань і бібліотечного реманенту книгозбірні. На експозиції було представлено видання, які першими внесено до інвентарної книги; друковані і карткові каталоги ХІХ століття; унікальний пам’ятний запис десятитисячного номера до інвентарної книги з автографами Ради професорів Політехніки у 1901 році; інвентарна книга 1939 року, яка проілюструвала вир історичних подій, що знайшли відображення у складі фонду бібліотеки, та багато іншого. Окремої уваги заслуговували архівні матеріали перевірок у 1948–1953 роках змісту фонду іноземних книг і журналів та друковані каталоги з «купюрами» як результат здійснення цієї роботи.

Ексклюзивним «бонусом» для гостей екскурсії став візит до історичного приміщення бібліотеки у головному корпусі Політехніки з унікальною бібліотечною шафою.

екскурсія Науково-технічною бібліотекою екскурсія Науково-технічною бібліотекою екскурсія Науково-технічною бібліотекою екскурсія Науково-технічною бібліотекою екскурсія Науково-технічною бібліотекою