НТБ Львівської політехніки
на семінарі

Минулого тижня в Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбулися два цікаві семінари, присвячені можливостям бібліотечних ресурсів у задоволенні інформаційних потреб користувачів.

На першому семінарі «Електронні ресурси бібліотеки на допомогу користувачу» Оксана Черкес в загальному охарактеризувала можливості пошуку інформації в електронному каталозі нашої НТБ Львівської політехніки, в електронному науковому архіві (Інституційний репозитарій Університету) і на сайті бібліотеки загалом. Ще одним окремим аспектом семінару було ознайомлення з найавторитетнішими наукометричними базами даних – Scopus та Web of Science. На прикладі БД Web of Science Core Collection було показано, як саме відбувається базовий пошук потрібної інформації.

У другій частині семінару Жанна Голубка розповіла про те, як в АБІС УФД/Бібліотека можна визначити книгозабезпеченість бібліотеки виданнями з певної тематики навчального процесу, а також про достатньо нову послугу – інформаційний супровід наукового дослідження.

На другому семінарі Оксана Шуберт проаналізувала пошукові можливості та сервіси електронних каталогів трьох бібліотек з різними автоматизованими бібліотечно-інформаційними системами: електронного каталогу Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки» (АБІС «УФД/Бібліотека»), електронного каталогу Бібліотеки Українського католицького університету (АБІС «Koha») та електронного каталогу Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника (АБІС «Aleph»).

на семінарі на семінарі