Львівський ІТ Кластер
групове фото

Львівський ІТ Кластер – у пошуках наставників для студентів. Для програми «Системи штучного інтелекту» у  Національному університеті «Львівська політехніка» потрібні 25 працівників ІТ-компаній, які могли б стати менторами для студентів і допомогти зменшити бар’єр між теоретичним навчанням в Університеті та реальною роботою в ІТ-компанії.

456 студентів навчаються на 5 інноваційних програмах навчання, які Львівський ІТ Кластер запровадив спільно з ІТ-компаніями Львова. Тут намагаються дати студентам сучасну й актуальну освіту, підготувати до майбутньої роботи в ІТ-сфері, ознайомивши з її особливостями вже під час навчання. Для цього програми передбачають роботу з менторами з ІТ-компаній та роботу над власними проектами. У весняному семестрі, який розпочнеться 5 березня, студенти реалізовуватимуть власні проекти в рамках курсу «Командна робота». Над своїми проектами вони працюватимуть у групах (4–6 студентів в одній команді).

Для ефективної роботи студентських команд необхідна допомога менторів, досвідчених спеціалістів ІТ-компаній. Менторові необхідно приділяти студентам всього 1–2 години на тиждень. Ментор самостійно вирішує, як організувати співпрацю з командою: проведення зустрічей в офісі компанії, спілкування через відеоконференції тощо. В кінці семестру (друга половина травня) команда студентів повинна підготувати проекти рівня MVP. Після закінчення курсу студенти усіх команд будуть презентувати реалізовані проекти, а їх оцінюватиме запрошене журі. Також ментор матиме право за роботу кожного студента команди впродовж семестру виставляти оцінки, які будуть впливати на загальну оцінку студента за курс «Командна робота».

Для студентів програми «Системи штучного інтелекту» потрібно 25 менторів. У попередньому семестрі студенти уже розпочали без менторів працювати над своїми проектами. Серед них є проекти зі створення штучного інтелекту, розумних речей, чат-ботів, веб-розробок та мобільних застосунків.

Тих, хто хоче долучитися до менторства студентських проектів або має запитання/пропозиції, просять надіслати електронного листа менеджерові освітніх проектів Львівського ІТ Кластеру Володимиру Сухому на адресу volodymyr.sukhyi@itcluster.lviv.ua з темою «Менторство». Зголоситись потрібно до 23 лютого.

Не прогавте можливості допомогти молодим талантам, яких потребує ІТ-індустрія!