За матеріалами сайту Львівської міської ради
стела Монумента Слави

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова робочої групи щодо розгляду пропозицій і розв’язання питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вулиці Стрийській Андрій Москаленко, на основі висновків дослідження технічного стану Монументу Слави, який провели фахівці Національного університету «Львівська політехніка», прийнято рішення про проведення першочергових протиаварійних заходів, зокрема демонтажу найвищої стели пам’ятника, яка, станом на сьогодні, становить найбільшу загрозу.

– Минулого року було створено робочу групу, яка займається опрацюванням питань, пов’язаних з розміщенням Монумента Слави на вулиці Стрийській. Відбулося декілька засідань робочої групи. Під час одного з них було озвучено, що частина елементів цієї конструкції пам’ятника Монумент Слави перебуває в гостро-аварійному стані. Відтак було прийнято рішення про виготовлення висновків щодо технічного стану Монументу Слави, і, зокрема, було замовлено дослідження у Національному університеті «Львівська політехніка» щодо технічного стану ключових конструкцій пам’ятника, – розповів Андрій Москаленко.

Отож, на основі висновків фахівців Університету буде виконано протиаварійні демонтажні роботи стели Монумента Слави. Також буде замовлено містобудівний аналіз загального стану комплексу Монумента Слави, обмеженого вулицями Стрийською, Героїв Майдану, Вітовського і площею Івана Франка.