НДЦ «Демос» Львівської політехніки
Проект Центру «Демос» Університету здобув перемогу в конкурсі

Науково-дослідний центр соціальної й демографічної політики та управління «Демос» при Інституті адміністрування та післядипломної освіти Національного університету «Львівська політехніка» одержав чудову звістку: його проект «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників ВНЗ і ПТНЗ прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення», поданий на конкурс проектів, які будуть реалізовані за рахунок коштів секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу, здобув перемогу. Розпорядник коштів – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, замовник – Львівська обласна державна адміністрація, вартість – 3,6 мільйона гривень.

З цієї нагоди 26 січня 2018 року в Центрі відбувся науково-практичний семінар на тему «Моніторинг конкурентоспроможності освіти в проектних розробках НДЦ «Демос».

Роботу семінару розпочала професор У.Я. Садова. Звернувшись до присутніх з вітальним словом, вона підвела підсумки діяльності Центру за 2017 рік, ознайомила з особливостями організації секторальних/галузевих програм розвитку України «Стратегія – 2020», висловила надію, що нові проекти науковців продовжать практику інвестування знань в розбудову регіону (початок другого туру аналогічного відбору проектів очікують навесні 2018 року).

Другу частину семінару було присвячено методології організації досліджень проблем працевлаштування випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів, обговоренню міжнародного досвіду в інституційних механізмах забезпечення ефективності вищої освіти. Особливо цікавими стали думки та рекомендації щодо перспектив адаптації зарубіжного досвіду моніторингу кар’єри випускників в Україні.