За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Заставка до матеріалу

Міністерство цифрової трансформації та Українська асоціація фахівців інформаційних технологій спільно впровадять в Україні міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером (ICDL – International Computer Driver Licence).

ICDL – це сертифікація, що дає змогу людям засвідчити свої навички роботи з комп’ютером за міжнародним стандартом.

Сертифікація містить теоретичні та практичні завдання. Наприклад, під час складання тесту можливі такі завдання, як забронювати онлайн-столик у ресторані або скопіювати речення з будь-якого сайту про науку, створити і надіслати лист електронною поштою.

Сертифікат ICDL потрібен:

  • для вступу до вишів у багатьох країнах;
  • у разі працевлаштування до приватних компаній;
  • для навчання та сертифікації цифрових навичок державних службовців.

Міністерство цифрової трансформації підтримує ініціативу та підписало меморандум з Українською асоціацією фахівців інформаційних технологій, що є представником ICDL в Україні.

Буде створена цифрова навчальна система з 22 навчальних модулів, які охоплюють усі необхідні цифрові компетентності згідно з європейським баченням. Тестування та сертифікації за стандартом ICDL будуть проходити для різних верств населення. Завдяки підтримці ініціативи Мінцифрою матеріали за модулем «Український цифровий громадянин» будуть доступні безкоштовно.

Тренувальне онлайн тестування за модулем «Український цифровий громадянин» буде імплементовано на порталі Дія.Цифрова освіта. Крім того, домовились сприяти розвитку цифрових компетентностей державних службовців, педагогічних працівників, працівників медичної сфери, безробітних для підвищення можливостей працевлаштування.

Докладніше – на сайті Міністерства та Комітету цифрової трансформації України.