Прес-служба Львівської політехніки
групове фото

У Національному університеті «Львівська політехніка» побувала представницька делегація Університету Карабюк (Туреччина), яку очолював ректор цього навчального закладу професор Рефік Полат. До складу делегації входили представники низки факультетів і міжнародного відділу.

Турецьких науковців та освітян гостинно прийняв ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, який відзначив важливість налагодження дружніх та добросусідських відносин між нашими країнами, а також – взаємокорисної співпраці у науково-освітній галузі.

Університет міста Карабюк, що є адміністративним центром однойменної області й розташоване в північній частині Туреччини на узбережжі Чорного моря, заснований лише десять років тому. У місті проживає понад 100 тисяч населення, тут діє один із найбільших виробників сталі в Туреччині комбінат «Кардемір». Уславлене це місце і своїми самобутніми килимами. Від столиці Туреччини Анкари Карабюк розділяє 200 кілометрів шляху.

У місцевому університеті функціонують різноманітні кафедри, зокрема археології, географії, історії та історії мистецтва, теології та екології тощо. Окрім того, навчальний заклад має і суто технічне спрямування, відображене в діяльності кафедр залізничних систем, комп’ютерної інженерії, металургійної інженерії та матеріалознавства, машинобудування та промислової інженерії тощо.

Після завершення розмови ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало та очільник Університету Карабюк професор Рефік Полат підписали меморандум намірів про співпрацю.

У зустрічі, яка пройшла у дружній та теплій атмосфері, взяли участь перший проректор Університету професор Володимир Павлиш, проректор з наукової роботи професор Наталія Чухрай, проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак, керівники низки навчально-наукових інститутів Львівської політехніки, зокрема енергетики та систем керування, гуманітарних та соціальних наук, інженерної механіки та транспорту, комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, а також працівники університетського Центру міжнародної освіти.

зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина) зустріч з делегацією Університету Карабюк (Туреччина)