За матеріалами сайту Львівської міської ради
програма «Львів науковий»

6 листопада 2017 року відбулося засідання Керівної ради Програми «Львів науковий». За результатами розгляду заявок, поданих на конкурс, 10 львівських дослідників отримають премії Львівської міської ради у розмірі 25 тис. грн. та 11 наукових конференцій одержать додаткове фінансування від 20 до 25 тис. грн. у наступному році.

До участі в конкурсі талановитих учених зголосилися 53 науковці, 45 заявок надійшло на конкурс соціально-наукових проектів.

Основними критеріями вибору переможців у конкурсі талановитих учених були рівень наукометричних показників, кількість опублікованих наукових статей та вік кандидата. Відповідно до оновленого Положення про конкурс 5 премій отримали молоді науковці (віком до 40 років). Заявки на конкурс соціально-наукових проектів оцінювали за статусом (міжнародний, національний), належністю організаторів заходу до міжнародних асоціацій та фінансовими показниками.

Переможцями конкурсу «Премія Львівської міської ради талановитим ученим» стали, зокрема, три представники Національного університету «Львівська політехніка»:

  • Василечко Леонід Орестович (сфера діяльності – фізика, хімія, кристалохімія);
  • Ільницький Ярослав Миколайович (сфера діяльності – фізика, фізична хімія, математичне моделювання в епідеміології);
  • Максимюк Тарас Андрійович (сфера діяльності – інформаційно-комунікаційні технології).

У конкурсі соціально-наукових проектів перемогу здобули такі проекти від Університету:

  • IV Українсько-польський науковий форум «Транскордонне співробітництво у розбудові єдиної Європи: теорія, практика та нові можливості» (7–8 червня 2018 року);
  • Симпозіум з бездротових систем (вересень 2018 року);
  • Хімічна конференція Схід/Захід 2018 (10–12 жовтня 2018 року).

Програма «Львів науковий» започаткована у 2016 році й має на меті забезпечити промоцію наукового потенціалу міста і розвиток сфери ділової гостинності через проведення у місті вагомих наукових ділових заходів.

До складу Керівної ради Програми входить, зокрема, Наталія Чухрай, проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка».