Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
день писемності української мови

У День української писемності та мови в країні провели традиційний, вже сімнадцятий за ліком радіодиктант. Текст зачитували в полудень у прямому ефірі на радіо, а також виклали його аудіозапис на відповідному сайті. Відтак кожен охочий мав змогу написати диктант і за бажанням надіслати текст для перевірки. Цього року диктант на тему «Наші пісні» читав доцент Київського університету імені Грінченка, мовознавець Олександр Авраменко.

Також уже традиційно долучились до диктанту й львівські політехніки, котрі під спеціально організовану трансляцію колективно писали його у читальній залі Студентської бібліотеки. Як зазначила координатор заходу, бібліотекар та голова місцевого осередку «Просвіти» Наталя Баранова, такий диктант тут проводять уже втретє. Спочатку подібний іспит проходили передусім бібліотечні працівники, а цьогоріч, що особливо тішить організаторів, виявили бажання перевірити свої філологічні знання чимало студентів, а також і викладачів з різних інститутів Львівської політехніки.

Згодом Товариство «Просвіта» Університету сформувало колону політехніків, яка з патріотичними гаслами і піснями вирушила спочатку до пам’ятника Івану Франкові, а згодом разом з іншими просвітянами Львова прибула до міської ратуші, де відбувся флеш-моб і концерт, присвячені Дню української писемності та мови.

Організатори національного диктанту у Львівській політехніці мають надію, що наступного року до цієї акції долучиться значно більше студентів та викладачів. Адже це тест не стільки на писемність, скільки на нашу національну свідомість і самоідентичність.

Зазначимо принагідно, що диктант можна перевірити самостійно, віднайшовши його правильний текст на сайті Українського радіо, або ж надіслати свою роботу поштою на адресу: Київ-1, Хрещатик, 26, Українське радіо.

Підписалося 1,62 тис. користувачів У Львівській політехніці відзначили День української писемності та мови
день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови
Світлини Йосипа Марухняка