За матеріалами сайту ЛОДА
на конференції

25 жовтня у Національному університеті «Львівська політехніка» розпочалась Міжнародна науково-технічна конференція «Актуальні проблеми реконструкції, розширення і підсилення автодорожніх мостів, будівель і споруд». Конференцію присвятили 80-річчю професора кафедри автомобільних доріг та мостів, доктора технічних наук Віктора Кваші.

Розпочали урочистості з ювілейного засідання Вченої ради Інституту будівництва та інженерії довкілля.

– Завдяки професору, який зібрав нас сьогодні тут, ми зберегли і розвинули те, що сьогодні називають містобудівною дорожньою школою. Завдяки цьому маємо тепер спеціалістів, які знають що робити і як робити у цій галузі. Віктор Григорович є прикладом того українця, який на ентузіазмі, на вірі в свою справу будує частину нашої держави. Його творіння – це не лише надбання Політехніки, а й нас усіх, – наголосила у вітальному слові заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гримак і вручила ювіляру грамоту та цінний подарунок від ЛОДА.

Серед учасників технічної конференції – спеціалісти не тільки з різних областей України, але й з Польщі та Білорусі. Фахівці під час конференції взяли участь в обговореннях та доповідях про стан і реконструкцію мостів, проблематику їхнього утримання на Львівщині, а також загалом в Україні та в сусідніх країнах.

За останні 5 років за проектами Віктора Кваші реконструйовано, зокрема, три шляхопроводи у Львові – по вул. Левандівській, по вул. Городоцькій, 166, та на Західному об’їзді Львова. Також запроектовано пішохідний міст в районі вул. Головатого-Сулими у Львові. Окрім того, обстежено 5 шляхопроводів.

на конференції на конференції