Прес-служба Львівської політехніки
підписання в Польщі угоди про співпрацю

Днями із Гданська (Польща) до Львова повернулася делегація Національного університету «Львівська політехніка», яку очолювала проректор з наукової роботи професор Наталія Чухрай. До її складу входили представники кількох навчально-наукових інститутів, зокрема архітектури, інженерної механіки та транспорту, хімії та хімічних технологій, телекомунікації, радіоелектроніки та електронної техніки, енергетики та систем керування.

Разом із львівськими політехніками там побували також науковці Львівського національного університету імені Івана Франка, яких запросили Гданська політехніка та місцевий університет.

Зустрічі українських і польських освітян та науковців пройшли в діловій та взаємозацікавленій атмосфері, що знайшло свій вияв у підписанні важливих угод про співпрацю.

У Гданській політехніці за участю її проректора з наукової роботи професора Януша Смулка відбулася презентація Львівської політехніки, зокрема, були представлені основні наукові напрями досліджень і впроваджень. Аналогічна презентація відбулася й у місцевому університеті, де львів’ян вітав проректор з науки та міжнародних зв’язків професор Пьйотр Степновські.

У рамках цього візиту члени делегації Львівської політехніки відвідали кілька університетських лабораторій, зокрема нанотехнологій, візуалізації 3D-занурення, електротехнічної лабораторії LANTE-2. Побували вони й на факультетах обох польських вишів, зокрема у новому міжуніверситетському факультеті біології, що об’єднав місцеві медуніверситет і університет.

Львів’яни мали зустріч із консулом України у Гданську Левом Захарчишиним, який привітав їх із підписаними угодами, наголосивши на необхідності продовження і поглиблення такої взаємокорисної співпраці.

підписання в Польщі угоди про співпрацю підписання в Польщі угоди про співпрацю підписання в Польщі угоди про співпрацю