За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Фото із заходу

Нещодавно між Міністерством освіти і науки України та Профспілкою працівників освіти і науки України було ухвалено нову Галузеву угоду. Захід проходив на платформі Zoom у межах пленуму Центрального комітету Профспілки. У ньому взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник Міністра Світлана Даниленко, Голова Профспілки Георгій Труханов, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

На порядок денний було винесено такі питання:

  • стан виконання Галузевої угоди між Міністерством та ЦК Профспілки на 2016–2020 роки та схвалення проєкту документу Галузевої угоди між Міністерством та ЦК Профспілки на 2021–2025 роки;
  • формування рад Центрального комітету Профспілки;
  • затвердження Регламентів пленуму та засідання президії ЦК Профспілки.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму виступі зауважив, що нова Галузева угода має понад 15 нових пунктів, які будуть втілюватися у життя спільно з профспілкою.

– Важко виділити позиції в новій Галузевій угоді, які мають пріоритетне значення. Вони всі важливі. Тому щиро дякую нашій Профспілці, щиро дякую колегам, які спільно з Міністерством напрацювали нову Галузеву угоду, із задоволенням її підпишу, – зазначив Сергій Шкарлет.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, зі свого боку, привітав освітян із напрацюванням документа, який ілюструє дієвий і ефективний соціальний діалог між Профспілкою та профільним Міністерством.

– У нинішніх кризових умовах, спричинених COVID-19, важливо зберегти надбання, які були. Це завдання № 1, – сказав Голова ФПУ, додавши, що у пропонованій до підписання угоді примножено і закріплено гідний рівень захисту прав.

Голова Профспілки Георгій Труханов підкреслив, що саме шлях соціального діалогу буде й надалі пріоритетним у взаєминах з Міністерством освіти і науки України у розв’язанні нагальних проблем функціонування освітньої галузі, створення гідних умов праці та навчання спілчан.

Церемонія підписання відбудеться найближчим часом.