За матеріалами сайту Львівської міської ради
Виставка «Оновлення міста Львова»

У Львові розпочинається виставка «Оновлення міста Львова про новий підхід до урбаністичного проектування територій міста. Вона триватиме до 28 вересня у Львівській міській раді та на площі Ринок. Метою виставки є презентація нового підходу до урбаністичного проектування території Головного вокзалу та Військової частини на вулиці Шевченка.

Дві ділянки проектування, розташовані близько до центру міста, вважають придатними для інтенсифікації процесу урбаністичного трансформування, що базується на принципах сталості та збереженості ресурсів. Ці території та їхні майбутні перспективи розвитку були предметом розробки міжнародними студентськими архітектурними групами академічних містобудівельних проектів. Над ними водночас Львівською міською радою працювало 70 студентів та 14 викладачів із п’яти університетів України, Австрії та Польщі, зокрема й Національного університету «Львівська політехніка».

Виставка «Оновлення міста Львова» демонструє 15 відібраних проектів та організована у кооперації управління архітектури та урбаністики Львова, Львівської політехніки та Віденського технічного університету.