Петро Хома, НТБ Львівської політехніки
нтб

Вітаємо всіх політехніків із початком нового навчального року і сподіваємося на максимально плідну співпрацю. У бібліотеці ви не лише можете навчатися чи займатися наукою, а й змістовно провести своє дозвілля. Літо закінчилось, і ми гостинно запрошуємо вас!

Найближчим часом започатковуємо проект «Політехніка читає», суть якого полягає в тому, що ми братимемо інтерв’ю про читацькі вподобання в найактивніших читачів нашої бібліотеки. Запрошуємо всіх представників політехнічної спільноти долучитися. Тому чекайте нас у гості!

30 вересня в бібліотекарів усієї країни професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Торік ми започаткували традицію (сподіваємось, на довгі роки) святкувати разом зі своїми читачами … вночі. Отже, «Ніч у бібліотеці – 2017» відбудеться 29 вересня, і цього року готуємо для Вас перегляд вистави. Ми запросили Перший театр із виставою «Крила ангела» за твором Ясунарі Кавабати «Елегія» (режисер Олена Крилова).

Цього ж дня в наших стінах стартує виставка «Пам’ятки України», організована спільно з Вікімедіа Україна. Неймовірну красу української природи й архітектури буде показано через об’єктив фотокамер переможців конкурсів «Вікі любить землю» і «Вікі любить пам’ятки». Завітайте до нас, буде гарно.

А 22 вересня в Науково-технічній бібліотеці – відкриття «Еко-вікенду». У рамках заходу відбудеться показ колекції одягу дизайнерки Світлани Городецької. Унікальність її творінь – у поєднанні стилю бохо й українських національних мотивів, що робить цей одяг неповторним. Окрім цього, вироби мисткині екологічні, оскільки використано натуральні матеріали, а також старі речі. Після дефіле можна буде поспілкуватися з модельєркою. Наступною подією «Еко-вікенду» одразу після показу стане лекція-зустріч із письменницею, художницею, архітекторкою Христиною Лукащук «ТвориТи простір». Поговоримо про віднайдення себе, усвідомлене споживацтво, дружнє ставлення до людини та світу в цілому. Приходьте!

І не забуваймо про найголовнішу подію осені й року в книжковій галузі. Форум видавців уже вдвадцятьчетверте прийматиме відвідувачів. Паралельно відбуватиметься й VIII Львівський міжнародний Бібліотечний форум, до організування якого долучилася й наша книгозбірня. Саме на вул. Професорській, 1, проходитиме науково-практичний семінар «Хмарні технології в бібліотеці», на якому провідні фахівці ділитимуться досвідом застосування хмарних сервісів у бібліотечній діяльності.

Як бачите, попереду змістовний і насичений вересень, тож чекаємо вас на наших заходах! Стежте за нашими повідомленнями на сайті й у Facebook, тримайте руку на пульсі нашого й Вашого життя! До зустрічі!