За матеріалами сайту МОН
Герб Львівської політехніки

Цього року для вступників з Криму передбачено квоту на понад 2600 бюджетних місць – вони розподілені по 35 вищих навчальних закладах України. Про це йшлося під час наради з організації роботи освітніх центрів «Крим-Україна», що відбулася 13 липня 2017 року в приміщенні Міністерства освіти і науки України.

За словами директора департаменту вищої освіти МОН Олега Шарова, квоти діють у тих вишах, на базі яких створено освітні центри «Крим-Україна». Через них абітурієнти з Криму можуть вступати до навчальних закладів без складання ЗНО: їм необхідно лише пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів (українська мова, історія України) і скласти вступний іспит з одного предмета, визначеного вишем, або творчий конкурс.

Майже 800 бюджетних місць для кримчан передбачені в тих ВНЗ, на базі яких і торік працювали освітні центри. Загалом їх 12, і розміщені вони по всій Україні – у Києві, Львові, Дніпропетровську та інших містах, зокрема й у Львівській політехніці. Ще понад 1800 місць розподілені відповідно до закону, який гарантує квоти для вступників з Криму в усіх вищих навчальних закладах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей.

Найбільше бюджетних місць для кримчан передбачено у Національному університеті «Львівська політехніка» (338), Одеській юридичній академії (181), Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова (160), Запорізькому національному університеті (127), Херсонському державному університеті (127).