Кафедра БКМ Львівської політехніки
 доцент Сергій Була й асистент Андрій Пелех

Наприкінці 2016 року двоє працівників кафедри будівельних конструкцій та мостів Інституту будівництва та інженерії довкілля Національного університету «Львівська політехніка», доцент Сергій Була й асистент Андрій Пелех, перебували у закордонному відрядженні в Університеті Прикладних Наук (Fach Hochschule Lubeck) у м. Любеку (Німеччина). Під час відрядження вони відвідали серію семінарів щодо грантових пропозицій за програмами Erasmus+, Horizon-2020, DAAD тощо.

У семінарах брали участь представники технічних університетів з України, Польщі, Румунії, Литви, Німеччини, які також поділилися своїм досвідом щодо подання грантових пропозицій. Окремо розглядали питання обміну досвідом та ознайомлення з навчальними програмами будівельних та архітектурних спеціальностей європейських і українських університетів. У підсумку було досягнуто домовленості щодо продовження співпраці у межах європейських освітніх програм та у поглиблені міжуніверситетських зв’язків.

За результатами цих напрацювань Сергій Була та Андрій Пелех у співпраці з колегами з Університету Прикладних Наук м. Любека та деяких українських університетів у лютому 2017 року подали заявку на грант за програмою ERASMUS+ Key Action 1. У травні цей грант, пройшовши жорсткий конкурсний відбір, отримав фінансування Європейської Комісії і буде реалізований у 2017–2018 роках.