За матеріалами сайту «Ukraine Art News»
на виставці

Українська художниця, член Національної спілки художників України, кандидат архітектури, доцент кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Ярина Юрик експонувала свої роботи на найбільшій у світі виставці сучасного мистецтва «Арт експо Нью-Йорк – 2017». Роботи було виставлено з метою популяризації українського у світі.

Художниці лише 33, у 24 роки її персональну виставку експонував Національний художній музей у Львові імені А. Шептицького. Минулого року роботи Ярини Юрик було відібрано для участі в Осінньому салоні Латинської Америки в Сан Пауло, Непалі. Цього року як єдина в історії українка вона стала учасницею Салону акварелі та дизайну в Гранд Пале у Парижі.

Художниця займається громадською роботою у «Просвіті» з 15 років. Організовує і проводить конкурси мистецтва серед дітей та молоді. У віці 16 років організувала конкурс плаката за захист української мови. Була художником Всеукраїнського фестивалю релігійної пісні «Пісня серця», «Свята Матері у Шевченківському гаю». Організувала 16 щорічних молодіжних мистецьких конкурсів «Тарасовими шляхами», а цього року проводить його уже в статусі міжнародного.

Свою кандидатську дисертацію Ярина Юрик присвятила збереженню ідентичності Львова. Активно займається науковою роботою. Виступає на міжнародних конференціях щодо захисту культурної спадщини. Минулого року вона як єдиний український науковець представила світовій науковій спільноті доповідь на міжнародній бієнале-конференції у Монреалі (Канада).
 

Фото із сайту «Ukraine Art News»