Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

На травневому засіданні Вченої ради обговорювали зокрема хід виконання програми розвитку Політехніки до 2020 року, виконання ухвал Ученої ради, зміни до правил прийому на навчання. Проголосували за нових завідувачів кафедр (новий очільник кафедри української мови ІГСН – доцент Зоряна Куньч, обчислювальної математики і програмування ІМФН – доцент Петро Пукач).

Традиційно почали зі святкового – вручення відзнак студентам і викладачам за різні досягнення. Диплом про Державну премію України в галузі науки і техніки 2016 року за роботу «Енергоефективні світлодіодні освітлювальні системи» ректор вручив професорові Зеновію Готрі – завідувачеві кафедри електронних приладів. Грамоту МОН отримав доцент кафедри органічної хімії Роман Гевусь за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність, а професорам кафедри електричних систем та мереж Орестові Варецькому й Анатолію Журахівському, доцентові кафедри теоретичної та загальної електротехніки Орестові Гамолі МОН висловило подяку.

Крім цього, дипломи та грамоти за призові місця у всеукраїнських студентських олімпіадах із рук ректора отримали: студенти групи ХТИР-4 Владислав Бойко (диплом за І місце; напрям «Харчові технології та інженерія», професійне спрямування «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» у Одеській НАХТ), Анастасія Лисенко (грамоту за це ж змагання); Віталій Сергійчук, МА-24 (І місце; «Маркетинг, управління персоналом та економіка праці» у ХНЕУ ім. Семена Кузнеця); Марта Злотник, МЕ-44 (ІІІ місце; «Менеджмент»); Василь Гаталяк, СВЕ-31 (ІІІ місце в особистому змаганні; «Теоретичні основи електротехніки», НТУУ «ХПІ»), Микола Вовк, ЕТ-21 (разом із Василем Гаталяком – третє командне місце), першокурсниця магістратури кафедри СКІД Ірина Романовська (ІІ місце, «Документознавство та інформаційна діяльність», керівник – старший викладач Нестор Думанський), Іван Батіг, ЕТС-41 (медаль за третє місце; «Електротехнічні системи електроспоживання» в Запорізькому НТУ), Тарас Герцик, ЕКА-41 (ІІ місце; «Екологічна безпека»; ІІІ місце; напрям підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» серед технічних вишів), Михайло Щокін, КТТ-31 (І місце, «Деталі машин та основи конструювання»), Вікторія Бибель, КІм-11 (особисте ІІ місце), Ірина Клачко, Властислав Кандиба (ІІ командне місце та ІІ місце в особистому заліку; дисципліна «Технічна діагностика обчислювальних пристроїв та систем» в Одеській політехніці), Станіслав Фреїшин, КІм-12 (ІІІ місце), магістрантка Іванна Ткачук, АМВ-12 (І місце серед магістрантів; спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»), Віталій Карамишев, ТМБ-31 (грамота за оригінальність розв’язку задач; дисципліна «Деталі машин та основи конструювання»), Богдан Теличко, ОЛП-31, і Абумаіліх Махмуд Марзук, ОЛП-41 (ІІІ місце; розділ «Легка промисловість».

Про хід виконання програми розвитку університету до 2020 року доповідав перший проректор Володимир Павлиш. Він продемонстрував слайди з основними завданнями програми й позитивними результатами (а їх чимало), натомість акцентував увагу на недоліках (тобто що ще треба зробити).

Зокрема, університет уперше потрапив до переліку 1000 найкращих вишів за найпрестижнішим рейтингом газети «Таймс»: 801+ – найвище місце серед українських високих шкіл. Традиційно добрі позиції Політехніка має в рейтингах Вебометрікс та інших.

Тривають формування банку даних випускників, місць їхнього працевлаштування та моніторингу їхнього кар’єрного зростання; розроблення та впровадження паспорта випускника університету; реорганізація структури навчальних підрозділів ННІ, спрямована на адаптування до нового переліку спеціальностей, вимог ринку праці, підвищення ефективності магістрів та докторів філософії; створення центру фундаментальних досліджень, наукового парку, трансферу технологій; створення служби моніторингу, оперативного обліку та контролю ефективності використання матеріально-технічних ресурсів університету тощо.

Вивчивши питання створення регіонального центру сертифікації електронних ключів, вирішили, що створювати такий центр не на часі й економічно недоцільно.

Володимир Андрійович запропонував директорам інститутів розглянути питання щодо виконання програми розвитку університету до 2020 року на вчених радах.

нагородження нагородження нагородження нагородження нагородження На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді