Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School

Студентські команди взяли участь у конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School.

«Клікерс» – це система, відповідно до якої за допомогою радіочастотних сигналів інструктори можуть оцінити, на якому рівні студент зрозумів викладений матеріал, і створити інтерактивний досвід навчання. Студенти, зі свого боку, можуть взаємодіяти з лектором завдяки можливості поставити запитання, а також відокремити незрозумілий контент. Ця система надає миттєвий зворотний зв’язок від студента до викладача, тому викладач може адаптувати свої лекції відповідно до сприйняття і потреб студентів.

Як працює «Клікерс»? Під час заняття на пульти-клікери записують відповіді студентів. Отримані дані аналізують, що дає змогу зрозуміти, наскільки матеріал доступний та чи студенти зацікавилися ним. Отож, цей конкурс – шанс змінити систему викладання та зробити її більш комфортною та гнучкою. Це буде додаток до мобільника, дешевий у виробництві й використанні. Він матиме два інтерфейси – українською й англійською мовами.

У фінал конкурсу вийшли три команди – Людмили Гелетій, Святослава Вільковича, Володимира Кулявця. Це студенти ІКТА, ІКНІ, ІГСН. Оцінювало конкурсантів журі: директор Lviv Tеch StartUp School, завідувач кафедри АФМ Назар Подольчак, декан повної вищої освіти ІКНІ Наталя Шаховська, керівник відділу маркетингу та інноватики науково-дослідної частини Олена Бобало, експерт із освітніх послуг Кінгстонського університету (Велика Британія) професор А. Флавер. Перемогла розробка команди ІКНІ – Людмила Гелетій (капітан), Степан Скопівський і Микола Стасів. Отож, вона має шанс вийти на західні ринки. Тепер потрібно знайти фахівців, які протестують застосунок (охочих просять зголошуватися у 308 кімнату головного корпусу Львівської політехніки).

на конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School на конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School на конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School на конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School на конкурсі на розроблення мобільного застосунка «Клікерс» від Lviv Tеch StartUp School