Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Вакцинування працівників Львівської політехніки

Протягом квітня у Львівській політехніці провадили перший етап вакцинації працівників та викладачів нашого університету. Отримали її всі бажаючі, без винятку, та це не кінцевий результат, ще будуть й додаткові етапи вакцинування.

На сьогодні отримали першу дозу 1070 осіб – це не тільки науково-педагогічні працівники навчально-наукових інститутів, а й фахівці всіх інших підрозділів. Ця цифра відображає кількість вакцинованих тільки за посередництва Політехніки, та за даними, наданими інститутами, багато викладачів отримали вакцину в сімейного лікаря, і з упевненістю можна сказати, що провакциновано 40–50% викладацького складу та працівників.

«Зараз ведемо розмову з Центром громадського здоров’я і Студентською колегією і з Міською лікарнею № 10 про вакцинацію студентів, для того щоб розробити і представити ректору варіант реалізування цієї задумки. До нас щороку заїжджають 7–8 тисяч студентів у гуртожитки, і ми вже починаємо думати, яким чином вакцинувати їх, плануємо зробити це у вересні», – розповідає проректор із науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Орестович Корж.

Ревакцинацію плануємо на червень-липень, та до цього періоду вакцинування не припиниться – Політехніка моніторить настрої та кількість охочих отримати вакцину і як тільки з’являється потрібна кількість людей, готові викликати мобільну бригаду і провадити щеплення. Мета керівництва Політехніки – до початку нового навчального року надати більшості працівників обидві дози вакцини і максимально захистити їх від коронавірусу.