Анастасія Савчак, студентка 4 курсу спеціальності «журналістика»
Заставка конкурсу

Для студентів спеціальності «журналістика» закладів вищої освіти оголошено конкурс журналістських розслідувань. На конкурс потрібно подати оригінальне журналістське розслідування, створене спеціально для цього конкурсу, яке повинно розкривати регіональну проблематику і актуальну суспільно важливу тему.

Учасники конкурсу під час роботи над розслідуванням повинні використовувати методи журналістики даних, фактчекінгу, відкриті дані з державних реєстрів, кадастрів (наприклад, реєстру судових рішень, реєстру нерухомого майна тощо).

Конкурс проводить чеська громадська організація Асоціація з міжнародних питань спільно з Texty.org.ua та Інтерньюз-Україна.

Основні вимоги до конкурсної роботи: формат PDF (максимальний розмір 2MB), заголовок (назва журналістського розслідування, яка стисло передає зміст матеріалу, тему), фотографія (матеріал повинна супроводжувати авторська фотографія на тему журналістського розслідування, зроблена автором конкурсної роботи), посилання (усі повинні бути активними).

Роботи буде оцінювати професійне журі – експерти у сфері журналістики даних, журналістських розслідувань, фактчекінгу та організатори конкурсу.

Роботи будуть оцінюватися роботи за такими критеріями:

  • актуальність та регіональність тематики;
  • якість та складність аналізу даних, їх зв’язок з іншими матеріалами розслідування;
  • відповідність матеріалу журналістським стандартам;
  • збалансованість, достовірність, точність, повнота, відокремлення фактів від коментарів;
  • стилістика та графічне оформлення матеріалу.

Що ж чекає на переможців? Журналістські роботи, які відповідатимуть вимогам конкурсу, будуть опубліковані на онлайн-порталі www.checkregion-ua.info, а їхні автори отримають сертифікат про участь у конкурсі.

Отож, якщо ви хочете спробувати себе у сфері журналістських розслідувань, запрошуємо взяти участь у конкурсі.

Нагадаємо, прийом робіт триває до 31 травня 2021. Надіслати свій матеріал можна за посиланням https://www.checkregion-ua.info/konkurs/reiestratsiina-forma-2021/.