Кафедра кримінального права і процесу Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

28 квітня 2021 року під час семінарського заняття на тему «Перегляд кримінальних проваджень в касаційній інстанції», яке проводив доцент кафедри кримінального права і процесу, к.ю.н., доцент Михайло Гузела зі студентами-правниками ІІІ курсу Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти в рамках курсу «Кримінальний процес України», у форматі конференції Zoom доєднався суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Володимир Король – професор, кандидат юридичних наук.

Студенти-правники Університету із захопленням зустріли високоповажного гостя. Володимир Король докладно роз’яснив студентам особливості процедури касаційного перегляду кримінальних проваджень в Касаційному кримінальному суді, зокрема у складі судової колегії, в об’єднаній судовій палаті, а також у Великій палаті Верховного Суду.

Студенти отримали відповіді на низку запитань, пов’язаних з темою семінарського заняття. Зокрема, лектор роз’яснив студентам особливості підстав для зміни чи скасування рішень судів першої та апеляційної інстанцій в касаційному порядку. Особливу увагу Володимир Володимирович звернув на основні новели в діяльності Верховного Суду, зокрема ті, що стосуються вироблення єдиної судової практики.

Студенти також отримали можливість віртуально подискутувати з суддею Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду в рамках проблемних питань перегляду кримінальних проваджень у касаційній інстанції.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Михайло Гузела і Володимир Король