Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на учнівській конференції

Конференція рефератних та науково-дослідних робіт учнів загальноосвітніх закладів Львова «Пророк у своїй вітчизні», яку ініціювала та провела Львівська академічна гімназія при Львівській політехніці, 21 лютого зібрала школярів і гімназистів з цілої області. Діти презентували різнотематичне сприйняття Івана Франка: борця та інтелігента, публіциста, поета, перекладача, фольклориста; досліджували його взаємини з іншими діячами – Андреєм Шептицьким, Михайлом Грушевським тощо.

Привітав учасників конференції проректор Львівської політехніки Роман Корж. Він зокрема наголосив, що, читаючи твори Івана Франка, молодь має можливість почерпнути його світогляд, зрозуміти його сприйняття та бачення України і через його призму визначити для себе орієнтири для майбутнього розвитку, навчитися долати всі перепони.

Ансамбль бандуристок «Калинонька» ЛАГ відкрив конференцію, виконавши пісні на слова Івана Франка – «Не пора», «Як почуєш вночі край свойого вікна».

на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції на учнівській конференції