Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

З ініціативи гаранта освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії за спеціальністю «Облік і оподаткування», завідувача кафедри обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка», д.е.н., професора І.Й. Яремка відбулася онлайн-зустріч зацікавлених сторін (стейкголдерів), викладачів освітньо-наукової програми та аспірантів щодо вдосконалення освітньо-наукової програми.

У зустрічі взяли участь завідувачі облікових кафедр українських закладів вищої освіти д.е.н., проф. Волощук Л.О. (Одеський національний політехнічний університет), д.е.н., проф. Теловата М.Т. (Національна академія статистики, обліку і аудиту), д.е.н., проф. Пилипенко А.А. (Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця), к.е.н., проф. Позняковська Н.М. (Національний університет водного господарства та природокористування), роботодавці-практики: гол. бухгалтер ТОВ «Прогрес ДФ» Колодка І.С., фінансовий директор ТОВ «Консалтинг ФС» Горбатий А.З., аспіранти кафедри Демська Ю.В. та Сороковий П.М., викладачі ОНП: д.е.н., проф. Пилипенко Л.М., д.е.н., проф. Височан О.С. та к.е.н., доц. Чубай В.М.

Гарантом програми професор І.Й. Яремко представив учасникам зустрічі проєкт освітньо-наукової програми 2021 року з описом змін, що відбулися у порівнянні із ОНП 2020 року. Учасники зустрічі провели цікаву та змістовну дискусію щодо змісту та структури програми та висловили свої пропозиції щодо її вдосконалення. Зокрема, було запропоновано ввести у обов’язковий блок дисциплін, що формують фахові компетентності курс «Новітні теорії в обліку та оподаткуванні», уточнивши його назву. Уточнено назву дисципліни «Дослідницький семінар в галузі обліку та оподаткування», висловлено низку пропозицій щодо назв та змісту професійних дисциплін вибіркового блоку. Аспірант Ю.В. Демська висловила пропозицію аспірантів щодо включення у вибірковий блок професійних дисциплін курсу «Стратегічний аналіз», положення якого були б корисними для здійснення аналітичних досліджень під час написання дисертацій; поділилася власним досвідом участі в акредитації освітньо-наукової програми як експерта.

Більшість пропозицій учасників зустрічі були враховані у Проєкті 2021, який розміщений на сайті Львівської політехніки. Також на сайті доступна форма для висловлення зауважень та пропозицій й інших зацікавлених сторін.

Кафедра обліку та аналізу висловлює вдячність всім учасникам за змістовні та корисні пропозиції щодо вдосконалення освітньо-наукової програми спеціальності «Облік і оподаткування».