Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
Євген Пістун

На недавньому черговому засіданні Вченої ради Національного університету «Львівська політехніка» іменником був колектив Інституту енергетики і систем керування. Адже розпочалося воно із вручення премій та стипендій викладачам і студентам цього навчально-наукового підрозділу від енергогенеруючої компанії ДТЕК.

Йдеться про премію імені Юрія Бочкарьова. Випускник енергетичного факультету Львівської політехніки 1962 року, він зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняної енергетики. Присутній на засіданні Вченої ради Регіональний менеджер із соціального розвитку компанії ДТЕК Петро Курляк та ректор Університету професор Юрій Бобало вручили премії науковцям Василю Маляру та Федору Матіку. Сертифікати на стипендії отримали студенти Анна Козич, Богдан Дмитрик, Ігор Гоцко та Володимир Андрусик.

Як розповідає директор Інституту енергетики та систем керування професор Андрій Лозинський, співпраця науковців-енергетиків Львівської політехніки та компанії ДТЕК з року в рік поглиблюється. Підприємці прагнуть мати резерв кадрів із числа кращих випускників інституту. Є домовленість, що енергетики-практики нададуть свої пропозиції щодо вдосконалення нових навчальних програм інституту.

Далі члени Вченої ради заслухали доповідь проректора Олега Давидчака щодо затвердження Положення про нагородження медаллю Університету «За особливі заслуги перед Львівською політехнікою». Ця найвища нагорода нашого навчального закладу запроваджена у зв’язку з гідним відзначенням 200-річчя Львівської політехніки. Ректор Університету професор Юрій Бобало подав пропозицію нагородити першою медаллю «За особливі заслуги перед Львівською політехнікою» доктора технічних наук, завідувача кафедри автоматизації теплових та хімічних процесів Євгена Пістуна. Цю кандидатуру схвалили таємним голосуванням 116 членів Вченої Ради. Лише двоє були «проти».

Професор Євген Пістун створив свою наукову школу, має вагомі наукові досягнення, запроваджує нові технології в навчальний процес, веде значну роботу з атестації наукових кадрів: під його керівництвом підготовлено 4 доктори технічних наук та 21 кандидат технічних наук. Він – автор 5 монографій, має 142 авторські свідоцтва.

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді