За матеріалами порталу Zaxid.net
Герб Львівської політехніки

Наступного року десятьом талановитим студентам Національного університету «Львівська політехніка» з нагоди 200-річчя вишу платитимуть стипендії від Львівської міської ради. За відповідне рішення під час засідання сесії 10 листопада проголосували 47 депутатів.

Згідно із затвердженою програмою «Надання стипендій талановитим студентам Національного університету «Львівська політехніка» упродовж 2017 року студентам щомісяця виплачуватимуть стипендії в сумі 2 тис. грн. кожному. У програмі зазначено, що отримати стипендії можуть не більше десяти талановитих студентів, які «опинилися у складних життєвих обставинах».

Перелік кандидатур на призначення та отримання стипендій до 30 січня 2017 року має подати ректорат Львівської політехніки. Як уточнив автор ухвали та депутат ЛМР Юрій Кужелюк, отримати спеціальні стипендії зможуть студенти, які навчаються і на бюджетній, і на контрактній основі.

На реалізацію програми у бюджеті 2017 року передбачено 298 тис. грн. Як зазначено у пояснювальній записці до ухвали, мерія розробила програму «з нагоди відзначення 200-річчя Львівської політехніки».