Катедра української мови Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Навчально-методичний посібник «Українська мова і література. Тести для підготовки до ЗНО» допоможе швидко і якісно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання. Він відповідає програмі ЗНО з української мови й літератури, затвердженій 26 червня 2018 року.

Кожен варіант завдань у посібнику складається з трьох частин: тестів з мови, літератури, творчого завдання. Перша частина варіанта дає змогу перевірити знання з фонетики, правопису, лексикології, фразеології, морфеміки, словотвору, морфології, синтаксису, пунктуації. Крім тестів з мови, до першої частини варіанта входить текст, який потрібно прочитати й дати відповіді на запитання. Друга частина варіанта, до якої входять тести з української літератури, перевіряє знання абітурієнта з історії й теорії літератури, а також його знайомство з текстами художніх творів, що увійшли до програми ЗНО. Третя частина варіанта, власне висловлення, передбачає написання твору.

Посібник є дуже зручним для повторення засвоєного матеріалу на завершальному етапі підготовки до ЗНО, оскільки він концентрує значну кількість інформації в порівняно невеликому обсязі.

Автор посібника – Анна Ярославівна Середницька, кандидат філологічних наук, доцент катедри української мови Львівської політехніки.