Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
команда KhmPC_BamBuK

16–17 вересня 2016 року в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка проходив II етап Південно-західного регіону (півфінал) Всеукраїнської олімпіади з програмування, організований як чвертьфінал Міжнародної олімпіади ACM-ICPC. До участі було запрошено команди – переможці I етапу олімпіади з вищих навчальних закладів Вінницької, Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей.

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування – це щорічна система масових очних змагань у творчому застосуванні отриманих знань, умінь і навичок командної роботи з комп’ютерної алгоритмізації та створення ефективних програм серед студентських команд вищих навчальних закладів. Олімпіада проходить згідно з правилами чемпіонату світу з програмування серед студентських команд під егідою Association for Computing Machinery.

За результатами I етапу Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» представляли дві команди (тренер – Вадим Григорович Задніпровський, викладач коледжу, який також в свої студентські роки брав участь в цій олімпіаді як учасник).

За результатами виснажливих п’яти годин змагання команда KhmPC_BamBuK (Василь Когут, Андрій Буров, Павло Колесник) виборола перше місце серед команд коледжів, обігнавши команди багатьох університетів (в загальному рейтингу серед команд університетів – 14 місце із 37).

Лише Правила проведення олімпіади (які поки що не дозволяють коледжам пройти в наступні етапи) зупинили наших хлопців, але ми сподіваємося, що наступного року Правила будуть змінені на користь коледжів, і ми покажемо всій Україні, як гарно навчають студентів Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка»!

на олімпіаді