МІОК Львівської політехніки
участь у роботі круглого столу «Діалог з діаспорою»

22 серпня 2016 року Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», виступила та взяла участь у роботі круглого столу «Діалог з діаспорою», на який було запрошено представників Кабінету Міністрів України, депутатів Верховної Ради України та лідерів українських громад.

На заході працювали секції «Українець у світі: статистика, статус, права, реформи», «Освіта і культура – головні важелі існування збереження України у світі. Науково-освітні та культурно-мистецькі інструменти збереження та розвитку ідентичності», «Трудова міграція як статус соціальної категорії українця у світі», «Закордонний українець – фундамент України у світі та гарант стабільності України».

У діалозі взяли участь Оксана Юринець, народний депутат України, Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я, Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, Лариса Дір, начальник Управління МЗС України з питань закордонних українців та етноконфесійного діалогу, представники відомств Кабінету Міністрів України.

На круглому столі відбувся конструктивний діалог очільників світового українства з представниками урядових структур та Верховної Ради щодо проекту Державної програми співпраці із закордонними українцями та державної політики співпраці на основі реальних пропозицій.

участь у роботі круглого столу «Діалог з діаспорою» участь у роботі круглого столу «Діалог з діаспорою»