Тижневик «Аудиторія»
Першокурсники

Дмитро Балита, студент четвертого курсу Інституту хімії та хімічних технологій:
«Вчитися і всебічно розвиватися»

Першокурсники мають розуміти, що вступили до університету передовсім для того, щоб учитися. Це їхнє головне завдання. Та не мають забувати і про те, що поза стінами вишу бурхливо вирує життя. Тож треба бути активними у громадському житті, бо це значно розширює світогляд студентів, а здобуті досвід і знання в майбутньому допоможуть краще самореалізуватися.

Ірина Насалік, студентка четвертого курсу Інституту архітектури Львівської політехніки:
«Дерзайте, вчіться, відпочивайте!..»

Відтепер – ви члени великої студентської родини політехніків. Знаю по собі, що спочатку важко освоїтися, знайти свою «нішу» в колективі, познайомитися з тими, хто поведе в країну Знань. Тому рекомендую: найперше – знайти добрих товаришів, не забувати дороги до студентської бібліотеки, навчитися чути поради викладачів, які допоможуть краще спланувати свій навчальний час, орієнтуватися у підборі літератури. А ще – бути активними учасниками студентського життя. Можливо, тут вам пощастить втілити свої інші мрії, а в цьому можуть допомогти студентська профспілка і різноманітні гуртки художньої самодіяльності, які діють при Народному домі «Просвіта». Товаришуйте з тими, хто живе в гуртожитку. Словом, дерзайте, вчіться, відпочивайте, знайомтеся з містом і хай щастить вам на студентській ниві!

Христина Жолнович, студентка третього курсу Інституту архітектури:
«Студентські роки – найкращі»

Мабуть, безглуздо радити молодим людям сидіти і зубрити. Тому радше скажу: не згаяти часу – вибрати основні предмети та стати «профі» у них, щоб згодом повністю освоїти професію. Зрозумій, що школа закінчилася й за тобою ніхто не буде ходити і просити щось вивчити. У кращому разі, одиницям фортових людей пощастить без жодних проблем скласти сесію, у гіршому – комісія («зліт» зі стипендії), повторний курс або ж виліт з інституту. Як не крути, більшість викладачів зважають на відвідування. Вступивши у студентське бюро, матимеш чудову можливість познайомитися з новими людьми й бути в курсі всіх новинок та подій в інституті. Найголовніше – зуміти отримувати задоволення від кожного дня. Студентські роки – найкращі.

Наталя Савчин, студентка першого курсу магістратури Інституту хімії та хімічних технологій:
«Не бійтеся спілкуватися з викладачами!»

Почну з найстрашнішого для першокурсників слова «сесія». Найважчою переважно стає саме перша сесія, тому важливо відразу серйозно поставитися до навчання. Головне – вчасно здавати всі лабораторки, інакше перед іспитами накопичиться багато роботи. До речі, не варто намагатися підготуватися до екзамену за один день. Крім результату іспиту, в оцінку входять бали за роботу на практичних, тому бажано не тільки відвідувати пари, а й бути активними на них. Не треба боятися спілкуватися з викладачами, але потрібно їх поважати, тоді й вони будуть виявляти до вас розуміння. Поєднувати навчання з роботою чи спортом важко, та реально, головне – бажання.

Тарас Крет, асистент кафедри захисту інформації Львівської політехніки:
«Не гайте часу, вчіть мови!»

Передовсім – не гайте часу, його у Вас не так багато, тому постарайтесь розподілити вільний час так, щоб встигати якнайкраще реалізувати свій потенціал. По-друге, вчіть мови: це дозволить у майбутньому легко знайти своє місце у світі. По-третє, пробуйте брати відповідальність на себе: долучайтесь до молодіжних організацій, обстоюйте свої права, вчіться бути чесними та вільними людьми.

Дмитро Балита Ірина Насалік Христина Жолнович Наталя Савчин Тарас Крет