Прес-служба Львівської політехніки
 веслування на байдарках і каное

У Міжнародний день спортивного журналіста, котрий, як відомо, припадає на друге липня, відбулося традиційне щомісячне голосування членів колегії Львівського управління фізичної культури та спорту та членів виконкому відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області щодо визначення найкращого спортсмена Львівщини за підсумками спортивного червня. Одноголосним рішенням ним став член національної збірної команди України, майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, аспірант Національного університету «Львівська політехніка» Віталій Вергелес.

Про це прес-службі Львівської політехніки повідомили у Львівському відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Цей успіх львівського політехніка зовсім невипадковий. Адже на цьогорічному чемпіонаті Європи Віталій у складі каное-четвірки разом із колегами по збірній Едуардом Шеметилом з Ковеля, Денисом Коваленком з Харкова та Денисом Камериловим з Полтави здобув срібну медаль на дистанції 1000 метрів. Згодом у тандемі з Денисом Камериловим Віталій Вергелес у човні-двійці фінішував третім на дистанції 500 метрів.

Нагадаємо, львів’янин на минулій літній Універсіаді, яка проходила у 2013 році, представляв Україну та Львівську політехніку у двох дисциплінах та завоював срібну та золоту медалі. Віталій – неодноразовий переможець і призер престижних веслувальних змагань у світі, нині напружено готується до олімпійських стартів у Бразилії. За високі спортивні досягнення, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України він нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

Віталій Вергелес