Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Владислав Янович

Студенти Львівської політехніки і не лише (на зустрічі були представники різних вишів міста), зацікавлені роботою комп’ютерника, зустрілися з проектним менеджером фірми GlobalLogic Владиславом Яновичем, який розповів присутнім про особливості праці айтівця та презентував безкоштовні курси.

Фахівець розповів про особливості розвитку ІТ-технологій в Україні, про чинники, які тому сприяють, а також про можливості отримувати високу фінансову винагороду за свою працю. Як-не-як, а зарплата програміста-початківця на випробувальний період – 200 доларів і зростає вона до 400–500 доларів після трьох місяців роботи. Середній місячний заробіток досвідченого фахівця з програмування – 2–2,5 тис. доларів. Серед переваг цієї роботи менеджер із проектів називає відсутність жорсткого графіка – як зосередження на якості роботи (він обов’язковий лише для початківців, які, закономірно, працюють повільніше), постійний розвиток, удосконалення, закордонні відрядження за рахунок компанії, страхування, абонементи в басейн, спортзал і на курси англійської мови, вивченню й удосконаленню якої треба приділяти багато уваги.

Під час зустрічі Владислав Янович ознайомив присутніх з особливостями аутсорсингу (процесом роботи над сервісом чи продуктом на замовлення іншої компанії), який набуває щораз більшої популярності, розповів, з якими продуктами зараз працюють у GlobalLogic.

Представник компанії запросив зацікавлених студентів на безкоштовні курси з програмування, що відбуватимуться у GlobalLogic. Наголосив, що у прийнятті на роботу немає вікових обмежень:

– У нас успішно реалізовуються не лише студенти чи випускники, а й жінки з двома-трьома дітьми. Єдина вимога – кандидатові повинно бути 18 років. Якщо до нас прийде 14 – 15-річний талант, то ми можемо йому запропонувати лише умови стартапу, – наголошує Владислав Янович.

GlobalLogic