Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

У березні в приміщенні Комбінату студентського харчування Політехніки пройшов шаховий турнір «Пам’яті Небесної Сотні та героїв АТО».

Проводила захід ГО «Шаховий клуб ветеранів спорту». Одним із його організаторів став випускник Політехніки кандидат у майстри спорту Володимир Наритник. У змаганнях з класичних шахів взяло участь 53 особи, серед яких – 14 кандидатів у майстри спорту, 6 майстрів спорту, з них два – міжнародного класу. Найстаршим гравцем був Володимир Новіков (1935 р.) – засновник клубу.

Перше місце в основній сітці учасників посів Володимир Ветошко з Городка, який набрав 7,5 очок із 9-ти можливих. Хлопець, незважаючи на юний вік (народився 1998 року), є майстром спорту міжнародного класу. Друге місце – Олег Поліщук, третє – Олег Терлецький. Серед ветеранів шахів місця розподілилися так: І місце – Мирослав Лопадчак, ІІ – Ігор Дідух, ІІІ – Вадим Ковальський. У турнірі брали участь і діти, до того ж наймолодший учасник – Дарій Коваль, 2008 року народження. У цій віковій категорії найкращими були Ігор Федак, Іван Шквір і Катерина Бахор. У людей з особливими потребами своя трійка призерів: Вадим Бондарець, Валерій Богута та Володимир Верхола.

Окрім гравців, було визначено й найкращу партію – її зіграли Вадим Бондарець (грав білими) й Ігор Федак, а також найкраща комбінація – її створив першорозрядник, ветеран Ярослав Зелінський.