Представники Університету візьмуть активну участь у цьогорічних Днях європейської спадщини у Львові

За матеріалами сайту Lviv.Travel
афіша Дні європейської спадщини у Львові

7−9 вересня 2018 року у Львові уже восьмий рік поспіль відбудуться Дні європейської спадщини. Щороку країни Європи обирають певну тему та організовують різноманітні заходи під єдиним гаслом. Цьогорічні Дні європейської спадщини у Львові пройдуть під темою «Від ремесел до професій: спадок тих, хто творить Львів».

Як завжди, у заходах Днів європейської спадщини візьмуть активну участь представники Національного університету «Львівська політехніка». Зокрема, у п’ятницю, 7 вересня, з 17:00 до 18:30 відбудеться екскурсія «Визначні постаті в історії Львівської політехніки», яку проведе Соломія Харамбура, директор Музею історії Львівської політехніки. Учасники заходу зможуть ознайомитись із експозицією Музею історії Львівської політехніки, а також відвідають актову залу з розписами Яна Матейка та учнів його школи; дізнаються про те, який внесок у розвиток освіти, науки і техніки здійснили такі видатні львів’яни як Іван Левинський – будівничий, педагог та підприємець, Юліан Медвецький – геолог і перший ректор-українець, творець Панорами Львова Януш Вітвіцький, математик Стефан Банах та багато інших.

У неділю, 9 вересня, з 13:00 до 15:00 відбудеться екскурсія «Юліан Захарєвич як інтелектуал», присвячена ректору Львівської політехніки у 1877–1878 та 1881–1882 роках, завдяки якому було споруджено історичний головний корпус Університету, що є сьогодні архітектурною окрасою Львова. А з 16:00 до 17:00 Віолетта Радомська, мистецтвознавець, художник-реставратор, старший викладач кафедри дизайну та основ архітектури Львівської політехніки проведе екскурсію на тему «Модест Сосенко – творець інтер’єрного дизайну першої чверті XX століття».

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким не байдужа історія їхнього міста. Кількість місць на більшість заходів – обмежена. Реєстрація триватиме з 30 серпня до 6 вересня 2018 року.

Повна програма заходів