Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування

Архітектори Львова і Львівської політехніки 8 листопада вперше урочисто відзначили в Пороховій вежі Всесвітній день містобудування (урбанізму).

Захід зорганізували департамент архітектури та розвитку містобудування ЛОДА, ДП ДІПМ «Містопроект» та кафедра містобудування Львівської політехніки. Модератор – доцент кафедри дизайну архітектурного середовища Богдан Гой.

Архітекторів привітали заступник голови ЛОДА Оксана Стоколос і т. в. о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксана Ткачук.

За багаторічну працю, високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього дня містобудування Оксана Ткачук вручила подяки голови ЛОДА – зокрема політехнікам: професорові Богдану Посацькому, доцентові Ірині Русановій та архітектору Тетяні Максим’юк, завідувачеві кафедри архітектурного проектування професору Миколі Габрелю і директорові ІАРХ професору Богданові Черкесу. Не обійшли увагою й професорів, доцентів, архітекторів, асистентів, магістрів і бакалаврів архітектури та студентів кафедри містобудування.

Оксана Ткачук презентувала об’єкти, лауреати міжнародного конкурсу «Кришталева цегла», й ознайомила із будівельними об’єктами, які рекомендуватимуть на цьогорічний міжнародний конкурс.

Уперше в стінах Порохової вежі презентували навчальні посібники авторства Галини Петришин, Богдана Посацького і Юлії Ідак «Курсове проектування» (2016 р.) та «Містобудівне проектування» (2017 р.).

Свої наукові праці «Сучасні тенденції в урбаністиці та містобудуванні» презентували магістр Людмила Яручик, асистенти Ярина Сеньковська, Роман Любицький та Ярина Онуфрів. Учасники заходу ознайомилися з виставками кращих магістерських кваліфікаційних робіт, дипломними проектами спеціалістів і бакалаврів спеціалізації «Містобудування» та дисертаційними працями аспірантів, захищеними у 2016 – 2017 роках.

Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування Архітектори Львова і Політехніки відзначили Всесвітній день містобудування