Валерія Єфіменко, першокурсниця ІКНІ Львівської політехніки
За підтримки AIESEC студентка ІНЕМ побувала у Словаччині

Студенти розуміють, що навчання, підсилене новими знаннями в різних галузях, практичними навичками, збільшуватиме шанси обрати улюблене заняття. Молодіжний рух лідерів AIESEC сприяє, щоб студентство отримувало для цього всі можливі ресурси.

– На момент моєї поїздки на стажування до Словаччини я вже була членом AIESEC п’ять місяців, тож «із перших уст» знала, як воно відбувається. Та все ж моє рішення поїхати було спонтанним. На канікулах гадала, як цікаво і з користю провести час, тож вирішила подати заявку на волонтерські стажування. Проект із назвою Educate Slovakia («Освіта Словаччини») був націлений на сталий розвиток QualityEducation («Якісна освіта»). Я вчила словацьких діточок англійської, однак цим усе не обмежувалось. Зі своїм партнером із проведення презентацій, який, до слова, був із Тайваню, частенько проводили дітям інтерактивні уроки про різні культури та про те, що їх потрібно поважати, – розповіла четвертокурсниця ІНЕМ Софія Голинська.

Учасники проекту мали можливість відвідувати три країни. Як каже Софія, це було не лише цікаво, а й корисно. Бо стала значно відкритішою і зрозуміла, що звідки б хто не був, завжди з ними можна знайти спільну мову. А також те, що треба не лише брати, а й віддавати все, чому навчилася, стала впевненішою в собі та почала стійкіше й наполегливіше обстоювати власну думку.

– Досі підтримую зв’язок зі своїми новими друзями з проекту. Нещодавно спілкувалася з другом із Кореї. Дехто навіть мав нагоду зустрітися. Зараз упевнено можу сказати, якби мене життя занесло до будь-якої країни, де живе хтось із моїх тім-мейтів, то вони точно допомогли б мені там, – додала Софія. – Тому раджу всім – використовуйте кожну можливість на мандри, розвивайтеся. Не бійтеся випробувань, бо в будь-якому разі десь вас чекатиме невдача, та якщо нею постійно перейматися, то навіть не зрушитеся з місця. Вірте в себе і не довіряйте тим, хто повторює, що Україна – країна без майбутнього і з неї варто тікати. У нас є безліч можливостей, потрібно лише ними скористатися.