За матеріалами Освітнього порталу Львівщини
зустріч із Лідією Ільків

У вересні 2017 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя в рамках проекту Мистецька вітальня відбулася творча зустріч із педагогом, учасницею Євромайдану й АТО Лідією Ільків та презентація її книжки «До волі дорога». Ведучий зустрічі – член Національної Спілки письменників України, доктор історичних наук Петро Шкраб’юк.

У заході взяли участь вчителі української мови та літератури, вчителі історії, педагоги-організатори, вчителі естетичного виховання міста Львова та області, педагоги-ветерани ЛКТ «Рідна школа», а також учні Львівської академічної гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка».

Лідія Ільків – педагог української мови та літератури, волонтер, громадська активістка, доброволець, старший солдат Національної гвардії, учасник бойових дій, відзначена кількома нагородами. Вона розповіла присутнім, як за покликом серця поїхала на київський Майдан, з початком війни на сході України стала учасником АТО. Лідія Ільків є автором книги «До волі дорога», де описала пережите та побачене особисто, а також різні події з передової, жахливі моменти війни та реалії окупованого Донбасу.

зустріч із Лідією Ільків зустріч із Лідією Ільків